Po, stresi gjatë shtatzënisë ndikon edhe tek foshnja

Stresi i përjetuar gjatë shtatzënisë natyrisht se ndikon nga faktorët e jashtëm, duke rezultuar në një ndjesë jo të mirë edhe për nënën.

Por, stresi, jo vetëm që ndikon në shëndetin e nënës, por ai përcillet edhe tek foshnja shkruan CNN, transmeton Gazeta Shneta.

Studimi, i botuar në revistën Infancy, zbuloi se foshnjet e nënave që përjetuan më shumë nivele të stresit gjatë shtatzënisë shfaqën më shumë frikë, trishtim dhe shqetësim në 3 muaj.

Poashtu, edhe hulumtimet e foshnjeve të nënave me depresion pas lindjes hedhën dritën për ndikimet e tjera të mundshme. Shembull, fëmijët kishin më shumë gjasa që të kenë nivele më të larta të kortizolit të hormonit të stresit gjatë moshës 5-6 vjecare.

Këto ndryshime në nivele hormonale mund të rezultojnë me ankth, kujdesin social dhe tërheqëjen, ka thënë Akademia Amerikane e Pediatrisë (AAP).

Share With:
Translate »
25 Views