Pozicionet e gjumit gjatë tremujorit të parë të shtatzënisë

Gratë ndjehen shumë të lodhura gjatë shtatzënisë, sidomos gjatë tremujorit të parë dhe kanë nevojë për më shumë gjumë se më parë.

Simptomat e hershme të shtatzënisë si nauze, urth, shkuarje në tualet në mesnatë, dispepsi, dhe madje edhe sindromi i këmbëve të brengosura mund të ndikojnë në modelet e gjumit.

Një studim hulumtues “Ndryshimet gjatësore në arkitekturën e gjumit gjatë shtatëzanisë dhe periudhës paslindjes” nga Dr Lee, zbuloi se në tremujorin e parë, koha totale e gjumit rritet, por është me cilësi të dobët për shkak të zgjimit të vazhdueshëm.

Ekziston gjithashtu një reduktim i gjumit të thellë kur krahasohet para shtatzënisë. Shumica e grave u ankuan për përgjumje, lodhje dhe depresion.

Pyetjet më të shpeshta:

A mund të flini në barkun tuaj në tremujorin e parë?

Për sa kohë që jeni të kënaqur duke fjetur në stomak, ju jeni të lirë të flini ashtu. Megjithatë, ju do të gjeni të pamundur për të fjetur në stomak me barkun në rritje. Ky pozicion është gjithashtu i njohur për të ndërprerë furnizimin me gjak në fetus dhe mund të çojë në marramendje dhe nauze dhe për këtë arsye është më mirë të shmanget.

Sa duhet të flini në tremujorin e parë?

Të rriturit zakonisht kërkojnë një mesatare prej shtatë deri në nëntë orë gjumë të plotë çdo natë. Por, me kërkesat e shtatzënisë, mund të keni nevojë për më shumë gjumë gjatë tremujorit të parë.

Share With:
Translate »
2197 Views