Pozicionet e seksit gjatë shtatzanisë

Jeni shtatzane dhe keni dëshirë të ndizni flakën përsëri? Provoni këto pozicione që janë enkas për trupin e femrave shtatzanë.
“Vazhdimësia e mardhënieve seksuale gjatë shtatzanisë është e rëndësishme jo vetëm për vazhdimësinë e intimitetit dhe lidhjen që krijohet midis dy partnerëve, por lejon dhe clirimin e oksitocinës, i cili është një hormon që lidh partnerët nëpërmjet prekjes fizike- thotë seksologia Kat Kirk, Ph. D

shtatzania
“Kërkimet kanë treguar se oksitocina është e rëndësishme edhe për bebin në uterus. Ajo ul stresin amësor dhe mund të krijojë një mjedis të shëndetshëm edhe për zhvillimin e shtatzanisë. Përvec këtyre, falë rritjes dhe lubrifikimit, mundësia për arritjen e O-së dhe rritjes së qarkullimit të gjakut në labia dhe cerviks- të cilët rrisin ndjeshmërinë-seksi mund të jetë edhe më i pëlqyeshëm gjatë shtatzanisë sesa herët e tjera”- thotë Kat

Pozicioni përballë

Si arrihet: Qëndroni në mënyrën spooning me njëri tjetrin, me mashkulin nga mbrapa.
Pse është ideale: Nuk lejon që penisi të shkojë thellë, pasi kjo do të ishtë problem duke qenë se cerviksi është më i ndjeshëm gjatë shtatzanisë. E mer presionin nga barku dhe legeni. Krijon mundësi që duart e tij të arrijnë gjoksin tuaj.

 

pozicioni1Mbretërësha merr mbretin

Si arrihet: Ai ulet në një kolltkuk që ka anash vend për të mbështetur krahët. Me kurrizin e saj mbështetur tek ai- dhe mjaftueshëm lubrifikim për të parandaluar dhimbjen- ajo vendos duart tek krahët e kolltukut dhe ulet mbi penisin e tij. Ai i vendos duart e tij tek vithet e saj që ta ndihmojë të ulet e të ngrihet, ose nëse ajo është e fortë dhe e bën vetë, ai mund të luaje me gjinjtë e saj dhe klitorin. (Mbase këtë pozicion është më mirë ta provoni njëherë me rroba, përpara se të zhvisheni)
Pse është ideale: “Ajo mund të qëndrojë në një pozicion dhe mund të lëvizë nga aty me ndihmën e tij. Është një mrekulli për shtatzaninë pasi ajo ka kontroll për thellësinë dhe shpejtësinë.

pozicioni 2

Pozicioni “dembel”

Si arrihet: Qëndroni në drejtime të kundërta me partnerin teksa rrini shtrirë me kurriz. Më pas kryqëzojini këmbët si gërshërë.
Pse është ideale: “Ky pozicion arrihet me shumë pak punë nga të dy partnerët sepse e kanë të dy peshën e shpërndarë në kurriz dhe mund të kontrollojnë penetrimin më thjeshtë, duke i lejuar duart të prekin klitorin e saj.

pozicioni 3

Share With:
Translate »
20236 Views