Prindër, ndiheni të lodhur dhe nuk dini si të argëtoni fëmijët? Ja truket që do t’ju shpëtojnë jetën…

Fëmijët janë gjëja më e bukur në botë, por njëkohësisht krahas kënaqësisë, prindërve u duhet të përjetojnë edhe lodhjen.

Ndonjëherë, disa gjëra që shohim fillimisht duken të çuditshme, por në të vërtetë janë truket që përdorin prindërit për të argëtuar fëmijët e tyre. Nuk dini se si t’i argëtoni ata? Dëshironi që fëmijët të hanë perimet apo të pijnë ilaçet? Ne ju japim zgjidhje.

Më poshtë do të shihni disa prej trukeve dhe këshillave që çdo prind duhet t’i zbatojë me fëmijët e tij.

 

  • Përdorni kartona për të ndarë fëmijët nga njëri-tjetri, kështu shmangni “luftën” mes tyre.

 

  • Ilaçin mund t’ja jepni vetëm kështu: “Nuk është ilaç, është Pepsi!”

 

  • Angazhoni fëmijët tuaj, duke i lënë ata të pikturojnë me ujë në një dërrasë të thatë.

  • Siguroni një vend përfekt në plazh që fëmija juaj të mos përfundojë duke ngrënë rërë.

 

  • Kthejeni krevatin e vjetër në një tavolinë pune ku fëmija mund të shprehë talentin e tij.

 

  • Fshihni çokollatat dhe karamelet në qese perimesh.

 

  • Kur fëmija ju kërkon pranë dhe ju ndiheni të lodhur, vendosini pranë dorashkën tuaj.

 

  • Lëreni fëmijën të shprehë kreativitetin në një kuti kartoni

 

  • Ngjyrosni planin e tyre ditor dhe më pas mësojeni të kontrollojë kohën.

Share With:
Translate »
3077 Views