Prindërit mirëpresin binjakë nga embrione të ngrira 30 vjet më parë

Dy fëmijë të shëndetshëm kanë lindur nga embrione të ngrira më shumë se 30 vjet më parë, një ngjarje sa emocionuese aq edhe të pabesueshme.

Qendra Kombëtare e Dhurimit të Embrioneve (NEDC) në SHBA beson se kjo është lindja e suksesshme nga embrionet e ngrira në periudhën më të gjatë të regjistruar ndonjëherë.

Binjakët Lydia dhe Timothy Ridgeway lindën më 31 tetor nga embrione të ngrira më 22 prill 1992 – në një kohë kur George HË Bush ishte presidenti amerikan dhe John Major kryeministër britanik.

Embrionet u krijuan fillimisht për një çift të martuar anonim dhe u mbajtën në një laborator të fertilitetit përpara se t’i dhuroheshin qendrës kombëtare në vitin 2007, raporton CNN.

Philip dhe Rachel Ridgeway tregojnë anëtarët e rinj të familjes së tyre

Philip dhe Rachel Ridgeway tregojnë anëtarët e rinj të familjes së tyre

Philip Ridgeway, babai i binjakëve, ishte pesë vjeç kur u krijuan embrionet dhe ai tha: “Ka diçka që të befason”.

“Isha pesë vjeç kur Zoti i dha jetë Lidias dhe Timotheut dhe ai e ka ruajtur atë jetë që atëherë”.

“Në njëfarë kuptimi, ata janë fëmijët tanë më të mëdhenj, edhe pse ata janë fëmijët tanë më të vegjël.”

Philip dhe Rachel Ridgeway kanë katër fëmijë të tjerë të moshës nga dy deri në tetë vjeç.

Në vitin 1992, nëna biologjike ishte një dhuruese veze 34-vjeçare, ndërsa babai ishte rreth të 50-tave.

Mark Mellinger, nga NEDC, tha: “Ky është një rekord i ri për transferimin e embrionit më të gjatë të ngrirë që rezulton në një lindje.”

Molly Gibson lindi në vitin 2020 nga një embrion 27-vjeçar – duke mposhtur rekordin e motrës së saj Ema, e cila erdhi nga një embrion i ngrirë për 24 vjet.

Lydia dhe Timothy kanë lindur në fund të muajit të kaluar

Share With:
Translate »
28 Views