Pse duhet t’i ushqeni foshnjat me kikirikë, vezë dhe qumësht lope?

Në qoftë se vononi ushqimet që shkaktojnë alergji si qumështi, vezët apo kikirikët, tek fëmijët tuaj, mund të bëni më shumë keq se sa mirë.
Studimet e reja tregojnë që sa më vonë qe fëmijët të fillojnë të konsumojnë këto ushqime, rriten gjasat për të zhvilluar alergji ndaj tyre.

Foshnjat që nuk janë ushqyer me qumësht gjatë vitit të parë të jetës së tyre, kanë gjasë për katër herë më të lartë të bëhen të ndjeshëm ndaj tij pas moshës një vjeçare.

Shkencëtarët sugjerojnë që foshnjat të ekspozohen ndaj ushqimeve si vezët, qumështi i lopës dhe kikirikët, qysh në moshat katërmuajshe deri në gjashtëmuajshe.

Konsumimi i këtyre ushqimeve ul gjasat për zhvillimin e alergjive më vonë.

Share With:
Translate »
797 Views