Receta e mamit | Biftek të mbushur me salcë djathi
Përbërësit:
- 2 biftek
- 6 rriska tranguj turshi
- 100 gr rriska përshutë
- 100 gr krem djathe
- 100 gr kaçkavall
- 3 decilitra supë viçi
- 2 decilitra shtalpe për zierje
- 1 lulelakër
- 3 karrota
- 0,5 decilitra vaj
- erëza
- kripë
- Biber i zi
Hapat
1
Biftekët t’hollohen në mes, me qëllim që të krijohet vend për mbushje, rriskat e trangujve turshi mbështillen me rriska të përshutës dhe pastaj me to mbushen biftekët.
2
Vendi i mbushur në biftekët mbyllet me rrëmojëse, biftekët e mbushur fërgohen në vaj të nxehtë, sa të skuqen e pastaj kaurdisen duke shtuar supë kohë pas kohe, derisa të zbuten.
3
Lulelakra dhe karotat pastrohen dhe zihen në ujë me kripë, në enë të veçantë bashkohen djathi, krem djathi dhe kaçkavalli.
4
Shtohen shtalpa për zierje dhe erëza sipas shijës, zihen në temperaturë mesatare derisa të fitohet një salcë e dëshirueshme.
5
Biftekët e kaurdisur priten në copa të vogla, derdhet përmbi salca e përgatitur nga djathi dhe mishi shërbehet bashkë me perimet e ziera.