Rregulla dhe këshilla të “arta” të prindërve që duhet t’u thoni fëmijëve tuaj

Kur të bëheni prind, me siguri do të filloni të kuptoni se nëna dhe babai juaj kishin të drejtë për shumë gjëra.
Dhe ju me siguri po filloni të zbatoni këshillat dhe mençurinë e tyre.

Këtu janë disa nga “rregullat” e prindërve tuaj që mund të mos ju duken të drejta në fëmijëri, por janë të rëndësishme për zhvillimin e fëmijëve:

Jini gjithmonë të sjellshëm
Kur dëshironi që dikush t’ju shërbejë, është më mirë të jeni të sjellshëm dhe me respekt.

Mësojini fëmijëve tuaj të tregojnë mirënjohje kur dikush pranon të ndihmojë. Në të njëjtën kohë, thuaju atyre se kur duan diçka, qoftë nga prindërit ose nga dikush jashtë familjes, ata kurrë nuk duhet ta kërkojnë atë me çdo kusht.

Mësoni vlerën e parave
Kur fëmijët marrin gjithçka që dëshirojnë, ata bëhen të llastuar dhe gjithmonë presin shumë.

Fëmijët duhet ta dinë vlerën e parave që në moshë të re. Ata duhet të dinë se prindërit e tyre kanë fituar para përmes punës së palodhur, kështu që është e rëndësishme t’i trajtoni me përgjegjësi.

Mësojini fëmijët tuaj të kursejnë, dhe madje edhe të menaxhojnë, paratë e xhepit që u jepni atyre.

Gjithmonë tregoni mirënjohje
Ështe e rëndësishme ti tregoni të dashurit tuaj që ju kujdeseni për ta, kështu që mësoni fëmijët tuaj të jenë mirënjohës.

Thuaju atyre se kur njerëzit e dinë që ju do ta vlerësoni ndihmën e tyre, ka më shumë të ngjarë që t’ju ofrojnë një shërbim.

Të gjithë bëjnë gabime, por pikërisht nga ato mësohen gabimet
Është në rregull të bësh një gabim. Gjëja më e rëndësishme për t’u thënë fëmijëve tuaj është se ata mësojnë nga gabimet.

Ju nuk duhet të mbroni vazhdimisht fëmijët tuaj dhe t’i lini ata të gabojnë dhe të mësojnë mësimin e tyre

Share With:341 Views