Sa gjuhë flasin? Ja si ndikojnë në pikëpamjen e fëmijës për botën

Të gjithë personat që njohin dy gjuhëve marrin të gjitha gjallërimet e mundshme. Atyre iu afrohen avantazhe më të mira në punë, dhe mundësi për njohje të reja.

Tani hulumtimet e reja tregojnë se ata gjithashtu mund ta shohin botën në mënyra të ndryshme varësisht nga gjuha specifike  të cilën njohin.

15 vitet e fundit një sasi e madhe e hulumtimeve dygjuhësore, me shumicën e provave  tregojnë përparësitë e prekshme të përdorimit të më shumë se një gjuhe.

Ashtu si ushtrimi i rregullt i jep trupit tuaj disa përfitime biologjike, kontrollimi mendor i dy ose më shumë gjuhëve ju jep përfitime njohëse të trurit.

Nga ana tjetër po sipas studimeve thuhet se dygjuhësia është një avantazh që i ndihmon shumë fëmijët por jo vetëm për të përrshkruar veprime apo situata të cilia shumë të tjerë mund ti përshkruanin shkurt dhe pa e treguar qëllimin e veprimit. Fëmijët kanë aftësi më të mëdha për të mësuar më shpejt një gjuhë të huaj sesa një i rritur.

Share With:
Translate »
887 Views