Shtatzënia: Kur filloni të ndjeni lëvizjen e foshnjës tuaj në bark, çastet e para me mrekullinë tuaj

Ndjenja e fëmijës tuaj duke shkelmuar është një nga pikat kryesore të shtatzënisë.

Por kur mund ta ndjeni lëvizjen e foshnjës tuaj dhe si ndihet lëvizja e foshnjës?

E vërteta është se goditjet e foshnjës janë më shumë si vibrime në fillim, dhe ju mund të mos ndjeni lëvizjen e foshnjës deri në gjysmë të shtatzënisë. Por në tremujorin e tretë, fëmija juaj do të bëjë disa lëvizje të mëdha që është e pamundur të injorohen, shkruan burimi Baby Center përcjell Gazeta Shneta.

Kur mund të ndjeni lëvizjen e foshnjës?

Ju ndoshta nuk do ta ndjeni fëmijën tuaj të shkelmojë deri diku midis javës 16 dhe 22, edhe pse ai filloi të lëvizte në javën e 7-të ose 8-të. (Ju mund të keni parë akrobacitë nëse keni bërë tashmë një ultratinguj)

Nënat që kanë lindur më herët, priren t’i vërejnë ato goditjet e para delikate, të njohura gjithashtu si “përshpejtuese”, në krahasim, me nënat e herës së parë, sepse është më e lehtë të dallosh goditjet e foshnjës nga zhurmat e tjera të barkut (si gazrat) nëse keni qenë shtatzënë më parë.

Si ndihet lëvizja e foshnjës?

Ju mund të mendoni se goditjet e para të buta ose lëvizjet në bark janë gazra, por do ta kuptoni ndryshimin sapo të filloni t’i ndjeni ato më rregullisht.

Pasi të keni arritur tremujorin e tretë, nuk do të jeni në gjendje të injoroni goditjet, rrotullimet dhe shkelmimet e foshnjës tuaj.

Ndërsa ato bëhen më të mëdha, mund të shihni një bërryl ose gju të mprehtë që lëviz nëpër bark ose të ndjeni një salto të plotë të foshnjës.

Share With:
Translate »
35 Views