Shtatzënia në vitet e 30-ta, disa nga komplikimet që mund të përballeni përgjatë kësaj faze

Shtatzënia në vitet e 30-ta është një kohë e shkëlqyeshme e cila po praktikohet edhe ditëve të sotme.

Të ngeleni shtatzënë në të 30-tat nuk është e pamundur, megjithëse mund të përballeni me disa komplikime shkruan Parenting.FirstCry,transmeton Gazeta Shneta.

-Lindja e parakohshme

Lindja e parakohshme mund të rezultojë në komplikime shëndetësore dhe vonesa në zhvillimin kognitiv.

-Diabeti Gestacional

Gratë që ngelen shtatzënë në të 30-tat kanë shanse më të larta për të zhvilluar diabetin gestacional. Kjo do të thotë që ato mund të kenë nivele të larta të sheqerit në gjak gjatë shtatzënisë.

-Preeklampsia

Preeklampsia zakonisht karakterizohet nga presioni i lartë i gjakut.

-Shtatzënia ektopike

Kjo vlen kryesisht për gratë që janë në moshat 35 deri në 44-vjeçare, me anë të së cilës veza e fekonduar ngjitet në një vend tjetër përveç mitrës. Duke vepruar kështu, veza nuk mund të zhvillohet siç duhet, dhe për këtë arsye, duhet kërkuar trajtim.

Share With:
Translate »
259 Views