‘Shumë e dobët vs balenë’: Kim rikujton ditët kur qante për krahasimet me Kate, gjatë shtatzënisë!

Kim Kardashian, në një intervistë në podcast-in, “We Are Supported By”, foli për mënyrën se si mediat e trajtuan shtatzëninë e saj në 2013-ën dhe kritikoi krahasimet e bëra gjatë asaj kohe. Atëherë, 40-vjeçarja ishte në pritje të fëmijës së saj të parë, North, ndërsa Kate ishte shtatzënë me princin George.

“Ishte çmenduri! Do më krahasonin gjithmonë me Kate Middleton, madje një revistë shkruante: ‘Kate elegantja dhe Kim balena’. Nëse do ndodhte tani, do të kishte pasur më shumë reagime. Nuk më besohet se atëherë kjo dukej e pranueshme apo në rregull. Më vrau tërësisht vetëbesimin. Qëndroja në shtëpi dhe qaja tërë kohës”, u shpreh Kim.
Gjatë shtatzënisë, krijuesja e “Skims” ishte diagnostikuar me pre-eklampsi, një sëmundje që shfaqet vetëm në shtatzëni dhe çon në ënjtje të këmbëve dhe fytyrës. Kjo ishte dhe një nga arsyet pse dy fëmijët e tjerë të Kim erdhën në jetë nga një nënë surrogate.

Në 2013-ën, revista You, postoi këtë kopertinë:

'Shumë e dobët vs balenë': Kim rikujton ditët kur

Në shkrim, Kate krahasohet me “waif”, dhe Kim me “balenë”. Ndonëse përshkrimi për Kim, duket më ofendues, edhe ai për Kate është njësoj i pavend sepse nga anglishtja (waif), nuk nënkupton një person elegant në kontekstin e mirë të fjalës, por dikë “shumë të dobët, ndoshta të paushqyer mirë”.

Nga ana e Kate, ata pyesin “Shumë e hollë?” dhe nga ana e Kim pyesin,“Shumë e trashë?” – Krahasimi i trupave, për më tepër i trupave shtatzënë, është i rrezikshëm për gratë dhe vajzat kudo, veçanërisht kur këto krahasime shoqërohen me terma ofendues.

Gjatë podcast-it, Kim foli edhe për mënyrën se si Kanye e ndihmoi ta kalonte këtë periudhë të vështirë:

“Arrita në një pikë, ndoshta edhe nga lidhja me Kanye-n, të cilit nuk i intereson aspak se si e perceptojnë të tjerët për sa kohë që ai është i vërtetë, të vazhdoja të jetoja momentin dhe të isha thjesht unë. Nuk kam pse t’i kënaq njerëzit gjatë gjithë kohës. Kjo më mësoi të isha më e sigurt tek vetja dhe të mos e vrisja shumë mendjen se çfarë mendojnë të tjerët.”

Share With:
Translate »
132 Views