Si ndikon keqedukimi juaj në personalitetin e fëmijës tuaj

Prindërit kanë një impakt tepër të madh në rritjen e zhvillimin e personalitetit të fëmijës që në moshën e tyre më të hershme. Fjalët që i thoni, sjelljet por sidomos shembujt që jepni, do të ndikojnë për mirë ose për keq në formimin e tyre.

Ndonjëherë, dhe gjërat që ju duken pa rëndësi, ngelen në mendjen e fëmijës dhe krijojnë te ai perceptime dhe sjellje të reja. 9 problemet e mëposhtme psikologjike, janë vetëm pasojë e prindërimit jo korrekt…
1. Ankthi dhe depresioni
2. Paaftësia për të pushuar ose relaksuar
3. Zakone të këqija
4. Mungesë vlerësimi për veten
5. Çështjet e besimit
6. Ndrydhje të talenteve ose mungesë inisiative
7. Ndjenjat e tepruara të fajita
8. Shtypje të emocioneve
9. Mungesë pavarësie

Share With:
Translate »
751 Views