Simptomat e infeksionit të traktit urinar tek gratë shtatzëna

Një ndër llojet e infeksioneve prej të cilave gratë shtatzëna përballen në shtatzëninë e tyre janë infeksionet e traktit urinar. Kjo pasi fetusi gjatë rritjes fillon të ushtrojë presion mbi fshikëzën dhe traktin urinar.

Që në javën e gjashtë të shtatzënisë, pothuajse të gjitha gratë shtatzëna përjetojnë zgjerim të uretrës e cila zgjat deri në lindje shkruan Healthline, transmeton Gazeta Shneta.

Si rezultat i kësaj bakteret fillojnë të rriten.

Por, cilat janë disa shenja që tregojnë se ju keni një infeksion urinar?

Urina me ngjyrë të gjakut, dhimbje në legen dhe pjesën e poshtme të shpinsë, urinim më i shpeshtë, të vjella janë disa prej simptomave që sinjalizojnë infeksionin në traktin urinar.

Duke marrë parasysh se infeksionet gjatë shtatzënisë mund të jetë të dëmshme, ato mund të prekeni edhe fetusin.

Andaj, në rast se vëreni ndonjë simptomë të lartpërmendur, rekomandohet që të kontaktoni mjekun tuaj për të marrë një sugjerim sa më parë.

Share With:
Translate »
16 Views