Studimi: Fëmijët janë po aq infektues sa të rriturit

Fëmijët dhe adoleshentët kanë po aq gjasa të transmetojnë virusin sa të rriturit, sipas një studimi të ri amerikan. Studimi përfshiu 110 fëmijë me moshë mesatare 10 vjeç, të cilët u diagnostikuan me Covid-19. Sipas të dhënave nga testet molekulare, ngarkesa virale e fëmijëve ishte e njëjtë me të rriturve.

Shumica e fëmijëve janë asimptomatikë ose kanë vetëm simptoma të lehta, të cilat nuk cilësohen si ngjitëse, sipas studiuesve. Kjo është diçka që duhet të merret parasysh si në shkolla ashtu edhe në kontrollin e pandemisë në përgjithësi.

Sipas Dr Jonker, “Fëmijët e infektuar janë ” rezervuarë “për zhvillimin e varianteve të reja të koronavirusit, si dhe transmetues të varianteve aktuale. “Fëmijët me Covid-19, edhe ata asimptomatikë, janë ngjitës dhe mund të “strehojnë” variante të ndryshme të virusit “.

E gjithë kjo, sipas studiuesve, nxjerr në pah rëndësinë që fëmijët dhe adoleshentët të mbajnë një maskë, por edhe të testohen për ti dhënë  sa më shpejt fund pandemisë.

Share With:
Translate »
33 Views