Eko në letër? Jo më! Tani prindërit mund të printojnë bebet

Prindërit që janë duke pritur bebet e tyre mund të printojnë modelet e fëmijëve të tyre teksa janë në barkun e nënës, duke përdorur fotografi me ultratinguj.

Modelet mund të jenë të shtypura në 3D në plastike dhe madje edhe në metale të çmuara si argjendi, ari dhe platini.

Shërbimi i ofruar nga kompania ruse Embryo 3D përdor ultratingujt për të printuar në mënyrë të përpiktë modelet tepër të hollësishme 3D, të cilat përfshijnë fytyrën, duart, këmbët dhe kordonin e kërthizës.

Kreu i projektit 3D, Ivan Gridin, thotë se u frymëzua për të ngritur kompaninë për shkak të shqetësimeve të shokëve të tij për fëmijën e palindur.

“Kam një mikeshë, emri i saj është Veronika, ajo ishte e shqetësuar për shëndetin e fëmijës së saj dhe donte ta shihte”, shpjegoi ai. “Ajo e kishte dëgjuar me ultratinguj disa herë, por nuk ishte e mjaftueshme. Unë jam i pasionuar për teknologjitë e reja në atë kohë dhe shtypjen 3D. Dhe unë thashë ‘le ta shtypim atë.’ “

Fillimisht kompania bëri modele plotësisht nga plastika, por tani ata mund të bëjnë modele me allçi dhe t’i mbulojnë me metale të çmuara. Nëna e pritshme Yuliana Recun, e cila mori pjesë në këtë proces në Ufa të mërkurën, tha: “Ne kemi urdhëruar një model 3D të fëmijës tonë, e cila është në barkun tim tani. Është ndjenjë e çuditshme, fëmija nuk ka lindur akoma, por ju mund ta prekni dhe ta ndjeni atë ashtu siç është. “

Share With:
Translate »
709 Views