Të shponi veshët e foshnjës tuaj mund të mos jetë gjithmonë një ide e mirë…

ipas Akademisë Amerikane të Pediatrisë, prindërit duhet të presin që fëmijët e tyre të bëhen të paktën 6 muaj përpara se të shpojnë veshët e tyre. Ndërsa kjo këshillë shpesh debatohet nga prindërit, nuk mund të mohohet se ka mjaft disavantazhe për të shpuar veshët e foshnjës tuaj.

Ja disa prej tyre:

Ata mund të lëndojnë veten e tyre.

Të shposh veshët dhemb pavarësisht moshës, por ka më shumë se kaq. Kur i shponi veshët foshnjës tuaj, ato mund të bëhen të kuqe dhe të ndjeshme. Është thelbësore të siguroheni që vathi i freskët nuk preket. Sidoqoftë, foshnjat janë të paparashikueshme dhe ato mund të përpiqen të prekin dhe tërheqin vathin, i cili mund të jetë një rrezik.

Ju po bëni zgjedhjen e tyre për ta.

Ndërsa varet tërësisht nga prindërit nëse duan të shpojnë veshët e foshnjës së tyre apo jo, ekziston rreziku që fëmija të rritet dhe të mos e pëlqejë atë. Mbase është një zgjedhje më e mirë ta lini fëmijën të vendosë vetë kur të jetë më i madh se çfarë dëshiron të bëjë.

Mund të jetë e përjetshme.

Edhe pse nuk është gjithmonë kështu, ndonjëherë një vesh i shpuar mund të mbes ashtu përgjithmonë. Një shpim i përhershëm mund të bëhet problem nëse fëmija juaj rritet, pasi ai ndoshta nuk do dëshirojë t’i ketë të shpuara.

Ata mund të zhvillojnë infeksione.

Shpimi i veshëve të foshnjave gjithmonë rrezikon të krijojë një infeksion, nëse prindërit nuk kujdesen siç duhet. Dhimbja dhe ënjtja mund të shfaqen nëse veshi nuk pastrohet siç udhëzohet nga eksperti.

Rikujtojmë, se nuk ka asgjë më entuziaste se të bësh diçka për herë të parë. Këto momente të gjithë ju i përjetoni me fëmijët tuaj. Mënyra se si fëmijët reagojnë ndaj gjërave që na duken të zakonshme na bën të kuptojmë lumturinë e vërtetë që qëndron në gjërat e vogla.

 

Share With:
Translate »
108 Views