Tre efekte anësore të abortit që çdo grua duhet t’i dijë

Pavarësisht mënyrës së zgjedhjes të abortit, çdo grua pëson komplikime dhe momente të vështira si fizike ashtu dhe psiqike.

Aborti mund të sjell me vete efekte të rënda anësore, duke filluar nga stresi e deri te dhimbjet e ndryshme shkruan Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

Për këtë arsyje, nënat që kalojnë në këtë sfidë duhet t’i kushtojnë vetes një kujdes të shtuar dhe jashtëzakonisht të rëndësishëm.

Pas abortit, shumë nga nënat mund të pësojnë komplikime e disa prej tyre janë:

-Gjakderdhje: Një ndër komplikimet e zakonshme që përballen gratë pas abortit.

-Dhimbje barku: Nëse aborti është realizuar pas javës së 12-të atëherë, shanset për të pasur dhimbje barku janë të mëdha.

-Shkarkim vaginal: Pas abortit mund të keni rrjedhje vaginale dhe në rast se nuk trajtohet, mund të shkakoj sëmundje inflamatore të legenit.

Share With:
Translate »167 Views