Tronditen nxënës e mësues në shkollë, një djalë 9-vjeçar gjen vdekjen në klasë

Ngjarje e rëndë në mjediset e një shkolle publike ku një fëmijë vdiq në klasë në mënyrë të papritur dhe rrethana që po hetohen nga një grupi posaçëm hetimor.

Vdekja e fëmijës ndodhi në orët e mëngjesit kur i vogli kishte pak që kishte mbërritur në shkollën e Stavrodromi, në Akaia në Prevezë, Greqi.

Është e paqartë se çfarë ndodhi me vogëlushin Jorgo Bardhyli, 9 vjeç nga Skiada e Prevezës. Dëshmitarët thanë se ai u rrëzua papritmas dhe nuk u përmend më.

Nxënësi nëntë vjeçar nga Preveza, humbi jetën edhe pse në shkollë mbërritën dy autoambulanca. Por ato nuk vlejtën për të mbajtur në jetë vogëlushin.

Incidenti ka zhytur në pikëllim shkollën dhe të gjithë komunitetin arsimor. “Ne shprehim pikëllimin tonë, por edhe mbështetjen për prindërit, nxënësit dhe mësuesit e shkollës së fëmijës. Është një ditë shumë e vështirë për komunitetin arsimor”, tha Tassos Stavrogiannopulos, president i Shoqatës së Mësuesve të Akaias.

Fëmija i ndjerë

Për këtë ngjarje reagoi edhe ministrja e Arsimit, Nikis Kerameos. Ajo kontaktoi drejtorin e shkollës ku po shkonte nxënësi, si dhe familjen e tij, për të kuptuar pse ndodhi kjo vdekje e dhimbshme.

Vogëlushi i ndjerë

Të dhënat e para flasin për vdekje nga shkaqe patologjike. Mësohet se fëmija i ndjerë kishte një problem në zemër që në moshë të vogël, megjithatë ai kishte një certifikatë shëndetësore ku konfirmohej i shëndetshëm për të ndjekur shkollën.

Share With:
Translate »4557 Views