Vendimi i çuditshëm i nënës: “Do t’i ushqej fëmijët me gji deri në 10 vjeç”

A e keni menduar se mund të ndodh edhe kjo?! Disa nëna e kanë problem të ushqejnë fëmijën me gji në publik, disa prej tyre preferojnë të mos e ushqejnë me gji fare, ndërsa të tjerat e mbështesin. Megjithatë, nënat bien dakord për një gjë: në një moment, gjidhënja duhet të ndalet. Shumica e tyre tentojnë të ndalojnë para se fëmija të t’i bëjë një vit, por Mira Dawson planifikon, nëse është e mundur, të ushqejë vajzën e saj deri në moshën 10-vjeçare. Po, me të vërtetë. 36-vjeçarja nga Poole, në qarkun anglez jugperëndimor të Dorset Mira Daëson ka “pushtuar” internetin për planin e saj të çmendur për të ushqyer me gji vajzën Tara derisa të mbushë 10 vjet. Vajza aktualisht është gjashtë vjeç. Dhe arsyeja kryesore pse Mira zgjodhi ta bëjë këtë është inteligjenca. “Mendoj se është një gjë e mrekullueshme që një fëmijë të rritet dhe të ushqehet me gji, për vet faktin se ka të gjitha përfitimet e shëndetit dhe IQ”, citohet të ketë thënë Miira. Epo, është e sigurt të thuhet se ne nuk mund ta dimë me të vërtetë se çfarë është sikur të kuptojmë se po ushqehemi me gji. Mira gjithashtu ka edhe një djalë dyvjeçar, të cilin e ushqen me gji tri herë në ditë. Për të pasur më lehtë gjithdhënjen ajo fle në mes të shtratit me fëmijët e saj në të dy anët. Miira mendon se është e panatyrshme që fëmijët të flenë ndaras. “Fëmijët e mi kurrë nuk kanë pasur nevojë të qajnë kur kanë fjetur, ose të flenë vetë, ose të zgjohen natën dhe të kenë frikë – sepse unë jam atje”, tha ajo. Burri i saj Jim tha se edhe ai pajtohet për ushqyerjen me gji, por e pranoi se ndjehet i lënë anash pasi që nuk mund t’i lexonte tregimet e gjumit për fëmijët e tij dhe në përgjithësi nuk ishte në gjendje të kalonte kohë me ta sa do të dëshironte. Në anën tjetër Miira tregon se çdo tentim për të ndaluar dhënien e gjirit e bën vajzën e saj me të vërtetë të mërzitur.   Lidhur me këtë dukuri Dr. Maria Iacovou, një sociologe në Universitetin e Kembrixhit deklaron: Është shumë e rrallë të gjejmë dikë që ende ushqen natyrshëm një fëmijë prej gjashtë vjetësh. Por nuk ka absolutisht asnjë dëshmi se ka ndonjë gjë të gabuar.

Share With:
Translate »
847 Views