Verdhëza në shtatzëni mund të shkaktojë probleme: Dalloni me kohë simptomat e hepatitit

Hepatiti mund të ndodhë edhe gjatë shtatzënisë

Është e rëndësishme me kohë të njihni hepatitin në shtatzëni, në mënyrë që të parandaloni një problem të mundshëm për shëndetin e nënës dhe foshnjës.

Hepatiti është një sëmundje që çon në inflamacion të mëlçisë. Mund të jetë rezultat i një infeksioni viral, por jo domosdo. Hepatiti A, B, C, D dhe viruset E mund të shkaktojnë hepatit.

Në shtatzëni, hepatiti viral akut mund të çojë në verdhëz, transmeton Telegrafi.

Hepatiti joviral në shtatzëni mund të shkaktojë komplikime të disa sëmundjeve që lidhen ngushtë me shtatzëninë.

Trajtimi, parandalimi dhe efektet në shtatzëni mund të jenë të ndryshme në varësi të llojit të hepatitit. Ai me të vërtetë mund të bëjë një ndërlikim për nënat e ardhshme.

Përveç kësaj, shtatzënia mund të çojë në hepatit kronik, i cili më pas rrit rrezikun e dëmtimit të mëlçisë.

Cilat janë rreziqet e hepatitit gjatë shtatzënisë?

Hepatiti viral mund të ndikojë ndjeshëm në shëndetin e nënës dhe foshnjës. Mund të ndodhë edhe lindja e parakohshme.

Hepatiti mund të transmetohet te fetusi, gjë që çon në probleme afatshkurtra dhe afatgjata.

Hepatiti E është më i rrezikshmi, por për fat të mirë është edhe më i rralli.

Hepatiti B dhe C janë shumë më të shpeshtë dhe mund të parandalohen me një vaksinë, e cila gjithsesi rekomandohet për gratë shtatzëna.

Share With:
Translate »
183 Views