Fëmija më i madh urren të vegjlit – çfarë të bëj: Këshilla që do t’ju ndihmojnë të krijoni miqësi

Shihni se si ta zgjidhni këtë problem

Shumë prindër luftojnë me një marrëdhënie të ngjashme midis fëmijëve të tyre.

Mbani në mend se fëmijët do të kenë shumë kohë para vetes së tyre për t’u afruar, edhe pse ne e dimë që dëshironi që kjo të ndodhë sa më shpejt, transmeton Telegrafi.

1. Kushtojini vëmendje

Vendosni vetes një qëllim në cilën sferë dëshironi t’i kushtoheni më shumë vogëlushit më të rritur dhe filloni të punoni në të. Për shembull, ju dëshironi t’i tregoni atij se e doni. Përqendrohuni tek ai, tregojini atij dashurinë me gjëra të vogla.

Gjithashtu, ju sugjerojmë që të gjeni të paktën gjysmë ore në ditë kur do të jeni vetëm me fëmijën më të madh. Në atë mënyrë ju do t’i tregoni edhe atij se edhe ai është gjithashtu i rëndësishëm dhe se ju pëlqen të bëni disa gjëra së bashku.

Këto momente të veçanta, të vetmuara tuajat do të kenë një rëndësi të madhe. Në këtë mënyrë, fëmija do të ndalojë së shmanguri vëllain ose motrën e tij, sepse e di që edhe ju jeni të tijtë.

2. Xhelozia

Flisni me fëmijën dhe inkurajoni që të tregojë se si ndihet. Tregojini atij se është në rregull dhe përpiquni ta ndihmoni t’i rregullojë këto ndjenja. Kur ai ndien se ju e shihni dhe kuptoni atë, ju tashmë jeni në gjysmë të rrugës.

3. Roli i vëllait më të madh ose i motrës më të madhe

Pasi t’i keni kushtuar kohë fëmijës dhe pastaj të keni folur për të gjitha këto ndjenja të vështira, është koha për të inkurajuar fëmijën që të ketë një sjellje pozitive ndaj fëmijës më të vogël.

Share With:
Translate »
144 Views