Ylli hollivudian, Keanu Reeves ka financuar fshehurazi shumë spitale të fëmijëve

Shumica e njerëzve nuk i njohin hollësitë e jetës apo të personalitetit të tij. Kur Keanu ishte vetëm tre vjeç, babai i tij, i cili më parë ishte burgosur për shitjen e heroinës, e la djalin dhe e braktisi familjen e tij. Herën e fundit që Keanu e pa babanë e tij kur ishte 13 vjeç por sfidat e tij nuk kanë mbaruar me kaq, shkruajnë mediat e huaja.

Më vonë Reeves vuajti nga tragjedia kur partnerja e tij, Jennifer Syme, lindi një vajzë të vdekur në shtatzëninë e saj, tetë muaj në të. Vetëm pak javë më vonë, Syme vdiq në një aksident me makinë në moshën 29 vjeçare.

Gjatë betejës së motrës së tij më të re me kancerin, Reeves ishte mjaft bujar për të dhuruar dhurata për organizata të ndryshme bamirëse të kancerit dhe ai madje shkoi aq larg sa të krijonte themelin e tij në nder të Kim, por ai as nuk e lidhi me vete emrin e tij.

Fondacioni privat Keanu Reeves synon të financojë kërkimet mbi kancerin, duke mbështetur edhe repartet e fëmijëve dhe spitalet e fëmijëve. Ai kurrë nuk u përpoq të kërkonte kredi për ndonjë prej tyre, dhe askush nuk e dinte që po bënte këtë.

Reeves i tha Zyres në Shtëpi Journal në vitin 2009: “Unë kam një fondacion privat që është duke punuar për pesë apo gjashtë vjet, dhe kjo ndihmon ndihmën e disa spitaleve të fëmijëve dhe kërkimin e kancerit.

Nuk më pëlqen t’i bashkëngjisni emrit tim, le të them që themeli të bëjë atë që bën “.

Edhe sot vazhdon me të njëjtin ritëm, kështu duke mos dashur që emri i tij të përmendet kur ndihmon njerëz në nevojë apo në këtë rast kur bëhet fjalë për financimin e spitaleve për fëmijë.

Kjo është edhe arsyeja kryesore se përse ai po përmendet nëpër mediat rozë.  Fjalë të mira për të kanë ardhur edhe nga njerëzit që punojnë me të.

“Çdo ditë për javët e fundit të xhirimeve, Keanu trajtoi duart e skenës dhe gërmoi punëtorët (duke përfshirë edhe veten time) duke na nxjerrë jashtë për mëngjes dhe drekë falas. Ai ishte me të vërtetë një djalë shumë i mirë për të punuar me të. Që atëherë, unë kam punuar në rreth 30 grupe të ndryshme dhe kurrë nuk kam takuar një aktor aq bujar dhe miqësor me të. “, tha dikush prej tyre

Share With:
Translate »
818 Views