Zbulohet biberoni 2.300 vjeçar, nuk do ta besoni si duket

Një zbulim i ri është bërë gjatë gërmimeve për të nxjerrë në dritë teatrin Helenistik të Akragas, në Luginën e Tempujve të Agrigento.

Gjatë gërmimeve arkeologët kanë gjetur objekte të përdorura nga njerëzit në përditshmërinë e tyre dhe një biberon për foshnje që daton në shekullin e tretë ose të katërt para Krishtit.

Kjo tregon se fëmijët edhe në antikitet pinin me biberon.

Objektet e gjetura janë përdorur kryesisht për të pirë dhe për mbajtjen e lëngjeve duke përfshirë një kavanoz të vogël, shishe etj.

Share With:
Translate »
694 Views