11 këshillat e gjyshes që bën mirë të mos i kesh harruar

Koha do ta tregojë nëse e ke njohur vërtet dikë ashtu siç është.

Ferri dhe parajsa nuk ekzistojnë. Ne i jetojmë ato në tokë, duke u dënuar ose shpërblyer.

Nuk është e nevojshme të bësh gjithçka. Mëso të jetosh thjesht.

Ji vetvetja dhe mos prit të të kuptojnë të tjerët.

Kushtoji vëmendje veprimeve të njerëzve dhe jo fjalëve të tyre, ato i merr era.

11 këshillat e gjyshes që bën mirë të mos i kesh

Kur do të falësh dikë që ke lënduar, bëje plotësisht. Nëse nuk e bën dot plotësisht, atëherë mos e fal, largohu.

Kujdesu me atë që thua, por sidomos kujdes si e thua.

Askush s`mund të të lexojë mendjen, ndaj ji i qartë në atë që do dhe që kërkon.

Rrobat e pista lahen në shtëpi. Edhe problemet zgjidhen brenda saj, ndaj mos e hap derën për t`i nxjerrë jashtë.

11 këshillat e gjyshes që bën mirë të mos i kesh

Kujdesu për ata që janë të rëndësishëm për ty.

Mos u shqetëso për ata që të urrejnë, kujdes më shumë nga ata që bëjnë sikur të duan.

*Burimi Giorno dopo Giorno

Share With:105 Views