15% më pak lindje, shkak abortet nga Covid


Bie me 15% numri i lindjeve gjatë periudhës së pandemisë në vendin tonë.

Mjeku obsetër gjinekolog i Maternitetit “Koço Gliozheni”, Nderim Horeshka thotë se, një prej shkaqeve, është aborti spontan për shkak të Covid.

Për shkak të rasteve të rënda apo dhe humbjet e jetës, mjekët apelojnë për marrjen e dozës së tretë nga gratë shtatzënë.

Nga studimet e kryere ka rezultuar bebat e lindur nga nëna të vaksinuara, kanë qenë me imunitet përsa i përket Covid

Share With:
Translate »
33 Views