2 receta shumë efikase për të kuruar herpesin gjenital

Herpesi gjenital është një sëmundje seksualisht e transmetueshme nga e cila personi i prekur kontaminohet përmes sekrecioneve gjenitale ose orale, apo mukozat ose plagët gjatë kontaktit seksual. Shumë njerëz të prekur nga herpesi gjenital nuk shfaqin simptoma, por kur ato shfaqen, infeksoni manifestoeht në formë ne plagëve ose flluskave në zonën gjenitale, anus  gojë duke shkaktuar kruarje dhe dhimbje në zonën e prekur.

Personat e prekur nga herpesi zakonisht shërohen pasi njdekin një terapi, por herpesi shfaqet përsëri periodikisht. Sipas llogaritjeve, 16% e popullatës preket nga një formë herpesi dhe në shumë njerëz është pa simpotma. Në këtë artikull do të gjeni ifnlormacion për dy metoda të trajtimit të herpesit gjenital në kushte natyrale.

Çfarë është herpesi gjenital?

Herpesi gjenital është pasojë e një infeksioni të shkaktuar nga virusi i herpesit simplex (HSV). Në shumicën e rasteve, shkaku kryesor është kontakti seksual dhe prek njëlloj si burrat dhe gratë.

Ndër simptomat më të zakonshme janë kruarjet, djegiet, dhimbjet në zonën gjenitale, në anësore, në anus. Sapo të identifikoni plagët e herpesit, duhet të drejtoheni tek mjeku sa më parë. Nëse nuk trajtohet, herpesi mund të shkaktojë në afat të gjatë sëmundje më të rënda si varicella ose paraliza faciale.

2 metoda për të trajtuar herpesin në mënyrë natyrale

1. Maja birre

Majaja e birrës është një ushqim i shkëlqyer për shëndetin dhe shumë njerëz e marrin çdo ditë në formën e suplementeve. Mes vetive të saj nutricionale, spikat sasia e vitaminave të grupit B. Falë këtyre përbërësve, ky superushqim mban në ekuilibër sistemin nervor, edhe ky i lidhur me shpërthimet e herpesit.

Ajo përmban gjithashtu lisinë, një aminoacid që ndihmon në uljen e proliferizimit të virusit të heresit simplex dhe para ndalon episdoet dhe simptomat e tij.

Për të të përfituar nga maja e birrës, duhet ta konsumojmë çdoditë. Mund ta përziejmë me çdo lloj ushqimi ose pije për të pasur benefitet e saj.

2. Vaj ulliri dhe propolis

Një tjetër medikament shtëpiak shumë i thjeshtë dhe shumë efikas është edhe vaji i ullirit me prpolis:

Vaji i ullirit ushqen në thellësi dhe riparon lëkurën e dmëtuar falë përmbajtjes së acideve yndyrore esenciale.

Propolis është një antibiotik natyral i cili lufton kërpudhat, viruset dhe bakteret. Favorizon edhe shërimin e lëkurës dhe përmirëson procesin e mbylljes së plagëve.

Përbërësit:

1 lugë gjelle vaj ulliri

3 pika ekstrat propolis pa alkool

 

Përgatitja dhe aplikimi:

Përziejmë të dy përbërësit dhe aplikojmë në zonën me herpes përmes një pambuku. E ripërsërisim këtë veprim derisa plaga të na shërohet.

Share With:237 Views