3 arsye përse zihen çiftet pas lindjes së fëmijës , ja si të menaxhoni konfliktin

Pas lindjes së një fëmijës, duket se 90% e zënkave të çiftit lidhen me atë ! Po e shtrëngon shumë, mos e tund se është në gjumë, mos e ngri në krahë sepse sapo ka ngrënë, ndërroje ti, etj etj… Mund të vendoseni në situata aspak të këndshme, që jo vetëm do t’ju irritojnë, por me kohën mund të ftohin dhe marrëdhënien në çift ! Living do të listojmë më poshtë 5 asryet kryesore pse grinden çiftet pas lindjes së fëmijës dhe si t’i kaloni ato!
Gjumi
Nëna mund të çohet mbi 5 herë natën për t’i dhënë gji fëmijës dhe gjatë ditës ajo mund të jetë e acaruar dhe mund të reagojë keq ! Në këto situata burri është ai që duhet të tregohet mirëkuptues sepse në fund të fundit ai dhe pse mund të shqetësohet njësoj si nëna nga të qarat, nuk është ai që rri zgjuar.
Kujdesi për foshnjen
Bashkëshorti duhet ta kuptojë se kur vjen në jetë një fëmijë, ai nuk ndihmon gruan e tij, por thjesht bën detyren e tij si prind! Ky është një koncept i gabuar që kanë shumë meshkuj! Nëse ata do të kalojnë disa orë me bebin, apo do e lajnë e shohin si ndihmë ndaj gruas dhe jo sikur po bëjnë detyrën e tyre! Kur vjen puna tek punët e shtëpisë, bashkëshorti duhet të jetë i gatshëm të bëjë çdo gjë që të mundet !
Seksi
Është normale që nëna të ndihet e pasigurtë pas lindjes, të mos ketë dëshirë për seks, por ky refuzim mund të keqinterpretohet nga partneri! Duhet të komunikoni rreth këtij problemi dhe të mos krijoni hendeqe që në të ardhmen do të kenë një efekt të padëshirueshëm në lidhje.

Share With:
Translate »
845 Views