3-vjeçarja nuk zgjohej nga gjumi, nëna tronditet kur kupton arsyen

Një nënë amerikane ka folur rreth një momenti të tmerrshëm që e përjetoi, pasi zbuloi se vajza e saj kishte pësuar sulm nga nxehtësia, pavarësisht se nuk kishte qenë në diell gjithë ditën. Tre vjeçarja Anastasia ishte në shtëpi kur shkoi lartë për të bërë një sy gjumë. Nëna e saj Jennider Abma shkoi më vonë në dhomën e saj të gjumit dhe zbuloi se ajo ishte “zhytur në djersë dhe ishte skuqur”. Pasi tentoi ta zgjonte atë për 15 minuta, Abma thirri ambulancën, e cila erdhi menjëherë. Më vonë ajo postoi një foto në Instagram ku shihej vajza e saj duke fjetur. Në fotografinë e postuar, ajo paralajmëroi të gjithë prindërit. “Nuk ka asgjë më të frikshme sesa të mos mund ta zgjosh fëmijën tënd”, shkroi nëna. “Kjo është një dëshmi e qartë se një fëmijë nuk ka nevojë të jetë në diell për të marrë sulm nga nxehtësia”, tha ajo. Abma, që punon si blogere, ishte plotësisht e pavëmendshme rreth rritjes së temperaturës në dhomën e vajzës së saj. “Nuk ia kisha idenë se sa nxehtë ishte në dhomën e saj”, pranoi ajo. Niveli i sheqerit në gjak i kishte rënë shumë vajzës, dhe pasi profesionistët ndërhynë, Anastasia u zgjua, duke qarë. “Jo nuk është faji im që kjo i ndodhi asaj por është e vështirë të mos e fajësosh veten, ky është një mësim që e mësova dhe shpresoj qe edhe prindërit e tjerë mund të mësojnë nga kjo dhe të sigurohen që të kontrollojnë dhomat e fëmijëve të tyre sepse ato mund të jenë po aq të rrezikshme sa një veturë e nxehtë”, shkroi Abma. Pasi e shpërndau postimin në Facebook, historia e saj u bë hit dhe tani është pëlqyer më shumë se 10,000 herë – dhe është shpërndarë më shumë se 40,000 herë.

THIS was my evening, this was the scariest moment I've had to imagine, THIS is severe heatstroke. There is nothing scarier than not being able to wake your baby up. THIS is clear proof a child doesn't need to be in the sun to get heat stroke. It took us 20 minutes to wake her up, when ambulance came, they came with investigators because they didn't know what to expect as did I. This was proof how fast things change. Anastasia put herself for a nap, I had no idea how hot her bedroom was until I went to wake her up soaked in sweat, red face, boiling and unable to wake her for 15 minutes, ambulance arrived faster then I could have ever imagined and took her sugars which were 1.2 and should be above 4, they administered sucrose and in minutes she started crying clearly scared. No it is not my fault this happened to her but it is hard not to blame yourself, this is a lesson learnt & hopefully other parents can take something from this & make sure you are checking the rooms in your house because thy can be as dangerous as a hot car. Still I'm shook and I can't imagine what would have happened if I didn't go check on her. We definitely had god on our side yesterday and I am thankful for emergency services and Jay who came as fast as possible to keep me together. ❤️💕🔥 #iloveyou #summertime #heatstroke #reality

A post shared by Jenn (@goalcrushinmama) on

Share With:
Translate »
3905 Views