4 mënyra për të ruajtur fotot e tua të fëmijërisë

Nuk ka asgjë aq të çmuar se sa kujtimet e këndshme dhe ku ka më mirë se fotot për t`i përjetësuar. Megjithatë edhe fotot duhen ruajtur në mënyrën e duhur që koha të mos i dëmtojë. Po si?

Ka katër mënyra:

1. Ju mund të përdorni letrat plastike si ato të albumeve që të ruani çdo foto.

2. Ju gjithashtu mund t’i ruani këto fotografi në një kuti duke i shtruar në mes të fletëve ato fletët tipike që ndajnë faqet e albumeve për të shmangur dëmtimin e fotografive me kalimin e kohës. Kjo është një mënyrë e thjeshtë për të kursyer hapësirë dhe për të ruajtur fotografitë në një mënyrë të përshtatshme.

3. Ndërsa zgjidhni albumin për ruajtjen e fotografive, përpiquni të zgjidhni atë që është mjaftueshëm i madh për të akomoduar të gjitha fotografitë pa i shtypur ato. Për të shmangur mbivendosjen e fotove dhe sigurohuni që të ketë patjetër fletët ndarëse mes faqeve.

4. Një gjë e rëndësishme për të mbajtur mend gjatë ruajtjes së fotografive të vjetra është të mos i mbani ato në një zonë të lagësht. Shmangni ruajtjen e tyre në zona shumë të ftohta ose shumë të nxehta. Shmangni luhatjet ekstreme të temperaturës dhe zonat me lagështirë.

Share With:
Translate »
158 Views