4 sekrete që do ta bëjnë jetën e çdo nëne të re më të lehtë

Nënat e reja janë gjithmonë në krye të shumë detyrimeve që e bëjnë jetën e tyre të përditshme shpesh të lodhshme. Por ne nuk kemi nevojë të dëshpërohemi! Ne kemi mbledhur disa këshilla që na kanë dhënë nënat me përvojë dhe i ndajmë me ju.

Me këto 4 mashtrime që shpëtojnë jetë, jeta e përditshme e çdo nëne të re do të bëhet më e lehtë dhe më e relaksuar:

Ushqime të gatshme

Po Po! Gatim! Është një punë e përditshme që sado që duam ta bëjmë me dashuri, ndonjëherë na vjen vërtet ta urrejmë. Pra, jini të zgjuar dhe organizohuni. Merrni kone të së njëjtës madhësi që mund të grumbullohet për të kursyer hapësirë ​​dhe për të përshtatur sasinë që ju nevojitet si familje për një vakt dhe mbushni frigoriferin tuaj me ushqime të gatshme. Për ta arritur këtë, nuk keni nevojë të gatuani për një javë. Vetëm herën tjetër që do të bëni mish të grirë për spageti, bëni katërfishin e sasisë. Përpjekja juaj do të jetë e njëjtë, por menjëherë do të fitoni tre ditë liri nga gatimi.

Kur bëhet fjalë për gatimin për të vegjlit, provoni të ruani pjesë të vogla të supës në tabaka me kuba akulli. Në këtë mënyrë duke shtuar pak ujë dhe makaronat e zgjedhjes suaj mund të keni ushqim të gatshëm në shtëpi në pak minuta.

Krevati i dytë në dhomën e fëmijëve 

Gjumi, ose më saktë mungesa e gjumit është pa dyshim një nga problemet kryesore të përditshme të të gjitha nënave të reja. Dhëmbët, dhimbje barku, dehidratimi shpesh i bëjnë miqtë tanë të vegjël të mërziten gjatë natës, të flenë të shqetësuar dhe të na mbajnë zgjuar për orë të tëra. Një mënyrë për t’i bërë pak më të lehta këto orë është pajisja e dhomës së fëmijëve me një krevat të dytë.

 Dollapët

Foshnjat tona shumë shpejt fillojnë të zvarriten, të qëndrojnë dhe të evoluojnë në eksplorues të vegjël, kurioziteti i lindur i të cilëve i bën të hapin të gjitha sirtarët dhe sirtarët tanë për të zbuluar thesare të vogla. Kjo i ndihmon ata të rriten, por mund të jetë mjaft i rrezikshëm. Kështu mund ta bëni këtë: Mbani një ose dy dollapë ose sirtarë të hapur dhe të aksesueshëm për fëmijët tuaj (zakonisht sirtarët më të ulët) dhe lini sende jo të rrezikshme në to. Pjesa tjetër e kabineteve thotë udhëzimet për t’i siguruar ato duke përdorur siguresa speciale për fëmijë. Përvoja tregon se shumica e këtyre siguresave hiqen shumë lehtë me tërheqjen e një foshnjeje. Përndryshe, mund të përdorni goma që hapen dhe mbyllen.

Pastërtia

Pastrimi i shtëpisë është një punë që konsumon kohë të vlefshme pushimi për nënat e reja. Sidoqoftë, mos u stresoni! Thjesht bëjeni jetën tuaj më të lehtë me hapa të thjeshtë: Blini një pjatalarëse, një fshesë roboti dhe një fshesë! Ato do të bëhen padyshim pajisjet tuaja të preferuara në vitet e para që do të rrisni foshnjat tuaja.

Një truk i zgjuar gjithashtu për të mos ndotur shtëpinë është t’i mbani këpucët jashtë me një raft këpucësh ose një mobilje të derës së përparme. Edhe karroca merr shumë papastërti nëpër shtëpi. Për të hequr qafe baltën e rrugës, lyeni rrotat e karrocës suaj me tapa dushi përpara se ta vendosni në shtëpi. Janë shumë ekonomike dhe do t’ju kursejnë shumë baltë dhe pluhur.

Sekretet e mësipërme u ndanë me ne nga nënat me përvojë dhe me shpresën se do t’ua lehtësojnë sadopak jetën e përditshme të gjitha mamave të reja!

Share With:
Translate »
117 Views