4 shenjat që tregojnë se fëmija që jeni duke pritur është vajzë

Ekzistojnë dy lloje njerëzish – nato që  duan të befasohen kur  mirëpresin një fëmijë dhe ato që thjesht duan ta dinë sa më shpejt të jetë e mundur. Pra, për të gjitha ato nënat që presin, dhe kushdo që është kurioz, kemi mbledhur të gjithë informacionin që ju duhet të dini për parashikimin e gjinisë së një fëmije.Njëra është testimi jo-invaziv prenatal (NIPT), një test i thjeshtë i gjakut që mund të ndihmojë ekranin e mjekut për çdo formë të kushteve kromozonale, duke përfshirë sindromën Down. Zakonisht nqs e bëni këtë test  në 10 javët e para, rezultatet do të jenë në gjendje të tregojnë nëse keni një djalë apo vajzë sepse ata janë në kërkim të një kromozomi – një komponent i rëndësishëm i përcaktimit të gjinisë! Testi më i njohur mjekësor që përdoret për të përcaktuar gjininë e një fëmije të palindur është , natyrisht, ultratingujt. Një ultratingull 3-D ose 4-D shpesh mund të përcaktojë gjininë më shpejt se 12 javë, megjithatë zakonisht është më i saktë pas 20 javësh. Por, nëse nuk mund të presin kaq gjatë, kur bëhet fjalë për vizitën tek mjeku, mund të parashikoni nqs është vajzë në disa mënyra:

1:Efekti përzierjes në mëngjes:  Është një miti vjetër, sa më shumë përzierje të keni në mëngjes gjatë 3 mujroti të parë aq më i lartë do të jetë shansi që të keni një vajzë.

2:Shkëlqimi i shtatzënisë: Një tjetër mit është ai që nqs ju thonë se keni “ndriçimin” atëherë ke një djalë dhe nëse vuan nga puçrra fytyre hormonale, atëherë është një nga shenjat e të pasurit një vajzë.

3: Shtimi i peshës së partnerit: Gojëdhënat thonë nëse babai i foshnjës së palindur fiton peshë gjatë shtatzënisë së partneres së tij, atëherë çifti ka një vajzë.

4Shkalla e zemrës së foshnjës: Sipas teorisë, nëse rrahjet e zemrës së foshnjës në mitër janë më shumë se 140 rrahje në minutë, ju jeni duke pritur një vajzë.

Nuk e dimë sa të sakta janë këto mite por ka patur raste që kanë thënë të vërtetën.

Share With:362 Views