7 aftësitë më të rëndësishme të jetës për t’u mësuar fëmijëve tuaj

Aftësitë e jetës për fëmijët janë diçka për të cilën nuk mendojmë shpesh gjatë një dite të caktuar. Por ne u mësojmë atyre aftësitë e jetës, edhe nëse nuk jemi të vetëdijshëm. Fëmijët kanë nevojë për aftësi të caktuara jetësore për të pasur sukses në jetë, veçanërisht pasi largohen nga foleja.

Cilat janë aftësitë e jetës?

Gjatë gjithë jetës së dikujt, ata do të mësojnë disa aftësi jetësore që do t’i mundësojnë të mbijetojnë në një mori rrethanash dhe ngjarjesh të jetës. Aftësitë e jetës janë teknika dhe praktika që ju ndihmojnë të kuptoni dhe të përballeni me efikasitet përvojat dhe vështirësitë e jetës normale, të përditshme.

Si të komunikoni ndjenjat tuaja

Komunikimi i ndjenjave do të jetë një nga aftësitë më thelbësore të jetës për t’u mësuar fëmijëve tuaj. Jo vetëm që do t’i ndihmojë ata të lulëzojnë emocionalisht, por gjithashtu nuk do të ndihen të papërgatitur në vazhdën e ndjenjave negative.

Si të trajtoni refuzimin ose dështimin

Dështimi dhe refuzimi janë ndoshta gjërat më të shpeshta dhe fatkeqe që ndodhin në jetën tonë – aq më tepër arsyeja për ta ndihmuar fëmijën tuaj të kuptojë se çfarë të bëjë kur përballet me to.

Kuptoni dhe përjetoni kultura, raca dhe statuse të ndryshme shoqërore

Nëse keni mundësi, ekspozoni fëmijën tuaj ndaj sa më shumë kulturave që mundeni. Kur jetonim në Gjermani, ne kishim djalin tonë të shkonte në një shkollë multikulturore. Në këtë rast, ai ishte një emigrant. Ai ishte i vetmi fëmijë amerikan në të gjithë shkollën. E kuptoj që jo të gjithë e kanë këtë mundësi. Por ka mënyra për të prezantuar kultura të ndryshme përmes edukimit, ushqimit, bisedave të thjeshta, librave.

Tregoni respekt për të gjithë

Kjo më së shumti zbulohet përmes shembullit. Kur tregojmë respekt për ata që na rrethojnë, veçanërisht për familjen tonë, fëmijët tanë do ta vënë re.

Si të ndani dhe të jeni bujarë

Natyrisht, është e nevojshme të filloni t’i mësoni vogëlushit tuaj se si të ndajë lodrat e tij me fëmijët e tjerë. Ju mund të argumentoni se këtu mund të filloni të zbatoni nocionin e ndarjes.

Si të kërkojmë falje

Të kërkosh falje dikujt që i ke bërë keq është aftësia më e përulur dhe sfiduese e jetës për të mësuar. Natyra jonë njerëzore është e infiltruar me egoizëm që nga momenti kur lindim. Ne jemi nevojtarë dhe në nevojë harrojmë njëri-tjetrin.

Si të njohin kufijtë

Kur fëmija juaj ka një qëndrim të keq, zakonisht ka një arsye. Ndoshta janë të lodhur, të dërrmuar ose diçka e keqe ka ndodhur në shkollë. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme t’i mësoni ata të njohin kufijtë e tyre – kur duhet të pushojnë ose të bëjnë diçka për veten e tyre.

Përgatiti K.I / Burimi wordfromthebird.blog

/Revista Psikologji

Share With:
Translate »
34 Views