7 ndryshimet e mëdha që gratë përjetojnë në gjinjtë e tyre gjatë shtatzënisë

Gjatë shtatzënisë, madhësia dhe forma e gjinjve tuaj do të ndryshojë shumë në përgatitjen për gjidhënien e fëmijës tuaj. Ju gjithashtu mund të përjetoni butësi, kruarje dhe madje edhe rrjedhje.

Butësia e gjirit është një nga shenjat më të hershme të shtatzënisë. Është shkaktuar nga rritja e niveleve të hormoneve dhe ndoshta do të zvogëlohet pas tremujorit të parë.

Duke filluar në rreth 6 deri në 8 javë, mund të vëreni që gjiri juaj të bëhet më i madh. Është e zakonshme që të rritet një madhësi sa të filxhanit ose dy, veçanërisht nëse kjo është shtatzënia juaj e parë.

Venat në gjinjtë tuaj mund të bëhen të dukshme. Ato po zgjerohen për të akomoduar gjakun shtesë që rrjedh përmes trupit tuaj. Mos u shqetësoni! E gjitha kjo do të zbehet pasi të lindësh.

Gjinjtë mund të rrjedhin pak lëng të verdhë. Kjo është kolostrum, vaktin e parë të foshnjës nëse ushqehet me gji.

Share With:
Translate »
816 Views