Si të lehtësoni dhimbjen gjatë injektimit të vaksinës tek bebet

Fjala “vaksinë” mund të tingëllojë tmerruese për të vegjlit tuaj.

Sidoqoftë nëse jeni të shqetësuar me dhimbjet që përjeton fëmija pas vaksinimit, MomJunction ka përgatitur disa këshilla të thjeshta për menaxhimin e këtyre dhimbjeve.

1. Mbani foshnjën tuaj

Qëndrimi afër foshnjsë tuaj, mbajtja e tij afër ndërsa vaksinohet mund ta mbajë atë të qetë. Mbani krahun e sipërm të foshnjës dhe sigurojini ati ngushëllim.

2. Ushqeni foshnjën tuaj

Foshnjat që ushqehen me gji gjatë vaksinimit qajnë më pak. Ekspertët besojnë se kjo ndodh për shkak se foshnjat janë të përqëndruara në ushqim, ndërsa harrojnë të ndjejnë dhimbje.

3.”Fuqia” e sheqerit

Sheqeri mund të ndihmoj fëoshnjat të marrin medikamente në mënyrë të gatshme dhe gjithashtu të reduktojë dhimbjet e vaksinimit.

Ju mund të provoni t’i jipni ujë me sheqer përpara se ai të vaksinohet.

Share With:
Translate »
611 Views