8 gjërat e rëndësishme që duhet të dijë çdo nënë për fëmijët e porsalindur

Duket sikur jeta merr kuptim kur keni në dorë një fëmijë të porsalindur. Me kalimin e kohës ai bëhet pjesë e juaja dhe mësoni për çdo nevojë të tij. Megjithatë disa më të thjeshtat mund t’i anashkaloni edhe pse veprimet e foshnjës suaj jua tregojnë qartë. Më poshtë po jua tregojmë disa prej tyre dhe kuptimin që kanë.
1- Kur foshnja mbledh dorën grusht do të tregojë se është i inatosur.
2- Përkëdheleni fëmijën nëse dëshironi ta zgjoni. Zgjimi i tij ka shumë rëndësi në ritmin e ditës.
3- Mos e vendosni në gjumë menjëherë pas ushqimit. Është më e thjeshtë për fëmijën që të jetë në aktivite dhe më pas të qetësohen për të fjetur gjumë.
4- Larjet e para të foshnjës duhet të bëhen me sfungjes. Nëse e lani me dorë do të vini re që fëmija do të mbledhë fytyrën.
5- Mimikat e fytyrës tregojnë qartë se çfarë i porsalinduri do të tregojë. Mësoni ta ‘lexoni’.
6- Fëmijët e adhurojnë muzikën.
7- Lëreni fëmijën në krevat pas zgjimit. Ndodh që ai t jetë trembur dhe prandaj zgjohet, kështuqë trupi i tij ka ende nevojë për gjumë.
8- Duhet të dini se çdo fëmijë është i bukur. Bëjeni të ndihet i tillë në çdo hap.

Share With:
Translate »
541 Views