Receta e mamit | Një tortë e butë dhe e shijshme për muajt e verës
Një mrekulli e vërtetë: shija dhe butësia takohen në këtë recetë nga numri i qershorit i revistës ‘E Pjekur dhe e Ngrënë’ që ju mund të gjeni në mesin e ëmbëlsirave në shtëpitë tuaja dhe madje është me frutin e pjeshkës.
Dy shtresa të tortës kanë edhe rikota midis tyre, kombinuar me fruta dhe kjo e bën tortën veçanërisht delikate.
Për tortën me pjeshkë duhet të përzjejmë, të verdha veze, rikota, gjalpë të butë, sheqer dhe copat e pjeshkës dhe vazhdojmë me përzierjen.
Në një tas të veçantë, vendosim 2 vezë të plota me sheqer pluhur. Shtojmë dy përbërësit dhe përziejmë me një spatul, pastaj shtonjmë miellin e përzier, niseshten dhe pluhurin e pjekjes, shtojmë edhe lëngun e limonit dhe vijojmë me përzjerjen.
E derdhim përzierjen në një kavanoz prej 24 cm duke e përzier mirë masën, pastaj e pjekim në 180°C për rreth 40 minuta. E heqim nga furra dhe e lëmë të piqet.
Për ta shërbyer atë duhet thjesht ta lëmë të ftohet dhe sipër i hedhim pluhur sheqeri.