A e dini përse fëmijët e fshatit janë më të fortë fizikisht sesa ata që jetojnë në qytet

Që të gjithë prindërit duan që fëmijët tanë të jenë të shëndetshëm dhe të kenë imunitet të fortë.

Fëmijët e rritur në një mjedis rural, të rrethuar nga kafshë dhe pluhur të mbushur me baktere, kanë më sistem imun më të qëndrueshëm ndaj stresit dhe çrregullimeve të tjera.

Poashtu dhe mund të jenë në rrezik më të ulët të sëmundjes mendore sesa fëmijët që janë rritur në qytet pa kafshë; sipas një hulumtimi të ri.

Share With:
Translate »
720 Views