A mund të jemi të lumtur pa pasur fëmijë?

“Ka ditë, që ndjehem e shqetësuar, sikur të kishte diçka që nuk shkon me mua, sepse më duket sikur nuk po përpiqem sa duhet dhe kjo më lëndon”. Për këtë arsye shtohet pandjeshmëria e një personi, por nganjëherë shërben për të lehtësuar dhimbjet dhe pastaj gjithçka duket më e lehtë, më e qetë dhe ‘Unë kam shumë arsye të jem e lumtur. Jeta mund të jetë e habitshme pasi na befason dhe na mëson të dashurohemi me gjërat e vogla”.

“Është një lumturi që vjedh pushtimin, sepse është e vështirë të pranosh se ajo që për gratë e tjera është e thjeshtë për mua nuk është, sepse kjo është ajo që unë mendoj, vuajtjet e grave të tjera e kuptojnë atë për të cilën po flas: ato që nuk mund të bëhen nënat si unë, ato që për vite me radhë janë duke u përpjekur të ndodh diçka e tillë, ndonjëherë mendoj në mënyrë të padrejtë, ato që nuk ndihen të plota përveçse me idenë e të pasurit një fëmijë”.

“Për të gjitha këto gra them, siç e përsëris për vete çdo ditë, se janë të përsosura ashtu siç janë. Ne duhet të mësojmë të jemi nëna pavarësisht se nuk kemi fëmijë: me të tjerët, me njerëzit rreth nesh, por mbi të gjitha me veten tonë. Ne duhet të kujdesemi për veten, të kalojmë kohë me gra të tjera ndoshta më të mëdha, sepse gratë mund të jenë mësues të shkëlqyeshëm të jetës për ato që kanë përulësi t’i dëgjojnë. Ne duhet të bëjmë kurse të rritjes së brendshme, të lexojmë libra, të qajmë dhe vuajmë, ne duhet të mësojmë të kemi dhembje dhe është e domosdoshme që të bëhemi gra të pjekura, gjithashtu të bëhemi më të vetëdijshme dhe të dashura me njerëzit. Pa fëmijë, jeta mund të jetë po aq interesante”.

“Kur dëgjoj miqtë që ankohen për netët pa gjumë, shqetësimet për të ardhmen e fëmijëve të tyre, që nuk kanë kohë për veten e tyre atëherë mendoj se kam gjithçka për veten, për të lexuar, jetuar, udhëtuar. Se jeta na mëson të bëhemi njerëz më të mirë, se nëse bëhemi fleksibël si një kallam bambuje edhe forca më e fortë e erërave nuk do të na rrëzojë, të tjerët e quajnë elasticitet, por unë preferoj ta quaj njerëzore: ne vetëm duhet të mësojmë se si ta praktikojmë atë”.

 

Share With:
Translate »
745 Views