A mund të qendrojnë bashkë gjyshërit e vaksinuar me nipërit e pavaksinuar?

Me rritjen e numrit të të infektuarve të shtruarve në spitale për shkak të pandemisë, ekspertët e fushës këshillojnë qytetarët që të tregojnë kujdes gjatë përditshmërisë së tyre duke i kthyer përgjigje edhe pyetjeve të ndryshme.

Një ndër pyetjet është: A mund të qendrojnë bashkë gjyshërit e vaksinuar me fëmijët e pavaksinuar?

Përgjigja nga ekspërtet amerikanë të cituar nga CNN është: Po! Por, gjyshërit që tregohen shumë të kujdesshëm se mos transmetojnë koronavirusin tek nipërit e tyre është mirë që të qendrojnë larg 4-5 pas vaksinimit dhe më pas mund të bashkohen.

Megjithatë, duhet të theksoj se çdo fëmijë mbi 12 vjeç duhet vaksinuar gjithashtu.

Share With:
Translate »
32 Views