Alarm në Spanjë, inteligjenca artificiale po përdoret për të krijuar imazhe nudo të vajzave të mitura

Zyra e prokurorit publik në Spanjë njoftoi sot se po fillon një hetim për imazhet e rreme të krijuara nga AI të vajzave adoleshente nudo që dyshohet se janë krijuar dhe shpërndarë nga bashkëmoshatarët e vajzave.

Rritja e përdorimit të teknologjive të tilla nga fëmijët ka shkaktuar shqetësim më të madh tek prindërit në mbarë botën. FBI paralajmëroi në qershor se kriminelët po përdorin gjithnjë e më shumë inteligjencën artificiale për të krijuar materiale pornografike për të frikësuar dhe shantazhuar vajzat.

Familjet zbuluan foto nudo të fëmijëve të tyre

Prokurori mori nga policia një dosje 200 faqesh me rreth 20 ankesa nga familjet që ankoheshin se në mediat sociale dhe rrjetet e bisedave të përdorura nga adoleshentët në Almendralejo, një qytet prej 30,000 banorësh në rajonin e Extremadurës, po qarkullonin imazhe të rreme nudo të vajzave të tyre, të krijuara me një aplikacion të inteligjencës artificiale.

Në Madrid, një gjykatë po heton një rast të ngjashëm që përfshin fotot nudo të dy të miturave, imazhe që vajzat pretendojnë se janë krijuar nga mjetet e inteligjencës artificiale, tha policia.

Në Extremadura, adoleshentët e moshës 13 deri në 15 vjeç janë identifikuar si përgjegjës për krijimin dhe shpërndarjen e imazheve, sipas raportit të policisë.

Zyra e prokurorit tha se do të shqyrtojë dosjen përpara se të vendosë nëse personat mbi moshën 14 vjeç mund të hetohen dhe në fund të akuzohen për një krim.

Sipas ligjit spanjoll, të miturit nën moshën 14 vjeç nuk mund të akuzohen, por rastet e tyre i referohen shërbimeve të mbrojtjes së fëmijëve, të cilat mund t’u kërkojnë të miturve të marrin pjesë në klasa reformimi.

Nëse këta të fundit janë mbi 14 vjeç, ata mund të përballen me akuza në lidhje me pornografinë e fëmijëve dhe ndoshta krime të tilla si shpifje, shpifje ose krime kundër integritetit moral.

Share With:
Translate »
45 Views