Babai më i mirë në botë, ndërton kostumin robotik për të ndihmuar djalin të ecë (VIDEO)

Babai dhe inxhinieri robotik francez Jean-Louis Constanza ka ndërtuar një kostum robotik për djalin e tij 16-vjeçar Oscar, që i bën të mundur atij që të ecë.

Oscar, një përdorues i karrocave, aktivizon kostumin duke thënë “Robot, çohu në këmbë” dhe më pas ai ecën. Jean-Louis themeloi kompaninë që ndërton kostumin, e cila mund t’i lejojë përdoruesit të lëvizin në këmbë për disa orë në ditë.

Përdoret në spitale në disa qarqe, por nuk është ende në dispozicion për përdorim të përditshëm nga individë dhe ka një çmim prej rreth 150,000 € (rreth 127,700).

Share With:
Translate »
123 Views