Baballarët kanë rolin kyç për të luftuar depresionin tek gratë pas lindjes së foshnjes, thotë studimi

Pas lindjes së foshnjes, 10-20% e nënave përballen me depresion pas lindjes.

Kjo kohë, po që do jetë mjaft sfiduese, pasiguri e në disa raste dhe shqetësuese shkruan BellyBelly, transmeton GazetaShneta.

Kur një nënë përjeton depresion, e gjithë familja kalon pothuajse në atë periudhë.Depresioni mund t’i bëj gratë të ndihen jo të duhura në rolin e amësisë.Zakonisht, kjo periudhë shkaktohet nga çrregullimet hormonale.

Mirëpo, në këtë çështje, baballarët kanë fuqinë për të luftuar efektet e depresionit pas lindjes, sipas studimit të fundit.

Për këtë arsyje, kur e dashura juaj po kalon në këtë fazë, ju duhet ta mbështesni atë, të jeni të durueshëm dhe mirëkuptues.

Share With:244 Views