Bima mjekësore kundër të vjellave të shtatzanisë

 

Studimet kanë treguar se 1 g në ditë xhenxhefil mund të ulë të përzierat dhe të vjellat tek gratë shtatzënë kur përdoren në kohë të shkurtër (jo më gjatë se 4 ditë). Studime të ndryshme kanë treguar se xhenxhefili është më i mirë se placebo për të problemet e mëngjesit tek këto gra.

Në një studim me 30 gra shtatzëna me të vjella të shumta, ato që morën 1 g xhenxhefil në ditë për 4 ditë raportuan qetësim më të madh se ato që morën placebo. Në një studim me 70 gra me të vjella dhe të përziera, ato që morën një dozë të ngjashme të xhenxhefilit patën më pak të përziera dhe nuk patën të vjella aq sa ato që morën placebo. Gratë shtatzëna duhet të flasin me doktorët para se të marrin xhenxhefil dhe të mos marrin më shumë se 1 g në ditë.

 

 

Share With:
Translate »
2280 Views