Braktisi fëmijët dhe u bashkua me ISIS, gruaja i shkruan Angela Merkelit

Një grua e cila la tre fëmijët dhe burrin për tju bashkuar ISIS thotë se është penduar dhe se dëshiron të kthehet në Gjermani. Nadia Ramadan, 31 vjeç, u nis për në Siri në vitin 2014 dhe krijoi një familje të re por tani dëshiron të kthehet në Gjermani. Duke u shfaqur në një video me djalin e saj në krah, ajo i drejtohet kancelares Angela Merkel, duke thënë se ajo “bëri një gabim” dhe se ka nevojë për ndihmën e saj.

Ju lutem, kam nevojë për ndihmën tuaj, ju lutemi na ndihmoni. Do të doja të kthehesha në Gjermani me dy fëmijët e mi. Ju lutemi na ndihmoni që të kthehemi në Gjermani sa më shpejt. Unë dua që fëmijët e mi të rriten si të tjerët. Që fëmijët e mi të shkojnë në kopsht dhe të shkojnë në shkollë “

“Ju lutem, kam nevojë për ndihmën tuaj, ju lutemi na ndihmoni. Do të doja të kthehesha në Gjermani me dy fëmijët e mi. Ju lutemi na ndihmoni që të kthehemi në Gjermani sa më shpejt. Unë dua që fëmijët e mi të rriten si të tjerët. Që fëmijët e mi të shkojnë në kopsht dhe të shkojnë në shkollë “. Thuhet se Nadia përfundoi në Siri Rakka, kryeqyteti i ISIS, pasi u martua me një luftëtar xhihadist nga Hamburgu dhe me të lindi tre fëmijë. Ajo tha se donte të “jetonte në paqe në një botë islamike, t’i shërbejë Perëndisë dhe të rrisë fëmijët. Nadia pohon se nuk është e rrezikshme dhe se ajo nuk ishte në gjendje të bënte një video më parë sepse kishte frikë se mos e vrisnin. Ajo tregon se e kalon kohën duke gatuar në shtëpi, duke lexuar Kuranin dhe duke parë filma. Sipas raporteve Nadia u largua nga Siria në fillim të vitit 2017. Ajo u ndalua në një pikë kontrolli kurde, kaloi 18 ditë burg dhe më pas u dërgua në një kamp refugjatësh në Ain Issa, në seksionin për anëtarët e ISIS. Një zëdhënës i Zyrës së Jashtme Gjermane konfirmoi se shtetësia e saj gjermane nuk do të revokohet. Ambasada në Ankara po përpiqet ta marrë atë dhe fëmijët e saj në Gjermani përmes Turqisë. Forcat e sigurisë kurde ranë dakord t’ia dorëzojnë atë diplomatëve gjermanë, por nëse kthehet në Gjermani ajo do të përballet me gjyq.

Share With:
Translate »
808 Views