Carla Bruni flet për betejën me kancerin: Kam një vajzë 12-vjeçare dhe dua ta shoh të rritet

Tetorin e kaluar, Carla Bruni njoftoi se në vitin 2019 u diagnostikua me kancer gjiri.

Jam diagnostikuar me kancer gjiri katër vjet më parë. Kirurgji, terapi me rrezatim, terapi hormonale, kam kaluar trajtimin e zakonshëm për këtë lloj kanceri”, tha ndër të tjera ajo. Tani, disa muaj më vonë, Bruni foli për Vanity Fair dhe tregoi përvojën e saj, por edhe se si e ndryshoi “beteja” e saj me kancerin.

“Kam punuar për të kuptuar veten dhe më pas kam zbuluar shërime që nuk lidhen me fjalët, por me ndjesitë dhe kujtimet e varrosura. Dhe ajo që kuptova, është se shumica prej nesh nuk janë aq neurotikë sa mendojmë. Por, ndoshta më të lënduar”, tha fillimisht Carla Bruni.

Për Carla Brunin, çdo person ka traumat e veta personale. “Psikoterapitë adresojnë të gjitha këto dhe kanë ndryshuar gjithçka në jetën time. Tani, ndjej se jeta ime ka kuptim. Zbulova një liri të jashtëzakonshme që nuk na mësohet, megjithëse duhet mësuar që në djep. Ne jemi të lirë të zgjedhim se si do të reagojmë ndaj ekzistencës sonë, nuk e dija këtë sepse isha i kapur nga egoja. Egoja është atje për të na mbrojtur, si truri ynë, i cili është si një qendër alarmi.

Më pas, duke folur më gjerësisht për kancerin, ajo tregoi se ende nuk është shëruar plotësisht. “Kanceri hap dyer të reja. Dhe sapo të kapërceni tronditjen fillestare, është pothuajse freskuese, edhe nëse është e dhimbshme, shqetësuese dhe e frikshme”, theksoi ajo. “Unë kam një vajzë 12-vjeçare dhe dua ta shoh të rritet”, përfundoi Bruni./

Share With:
Translate »
23 Views