Çfarë mëson një bebe në barkun e nënës, nuk është ajo që keni menduar

Nënat duan t’i japin fëmijët e tyre më të mirën e çdo gjëje, në krye të gjithë dashurisë dhe mbështetjes së tyre.

Ndërsa foshnjat përjetojnë një formë të thjeshtë të të mësuarit, ndërsa në mitër, disa ekspertë thonë se nuk ka dëshmi se ata mbajnë atë që kanë mësuar për shumë kohë. Megjithatë, gjatë muajve të parë të jetës së tyre, ata i njohin disa gjëra dhe janë të vëmendshëm ndaj tyre, sepse ata janë të njohur me to.

Çfarë mësojnë ata?

Në barkun e nënës, foshnjat vijnë për herë të parë në kontakt me tingujt dhe shijet. Ata mund t’i njohin këto gjëra edhe pas lindjes, prandaj edhe komunikimi me foshnjën gjatë shtatzënisë është shumë e rëndësishme për të forcuar lidhjet ndërmjet nënës dhe fëmijës, si dhe midis babait dhe fëmijës.

Duke folur me fëmijën tuaj ndërsa jeni shtatzënë, sidomos nëse e bëni këtë shpesh, do t’i bëjë ata t’i kushtojnë më shumë vëmendje për juve dhe zërit tuaj pas lindjes. Njohja e zërave të njohur të dëgjuar në mitër do të ndihmojë gjithashtu në qetësimin e tyre.

Duke kërkuar të relaksoheni gjatë shtatzënisë? Dëgjimi i muzikës jo vetëm që do t’ju ndihmojë të relaksoheni, por gjithashtu do të ndihmoni edhe foshnjën tuaj. Nëse mësoheni për një pjesë të caktuar të muzikës për t’u çlodhur, fëmija juaj do të bëjë të njëjtën gjë në mitër dhe kështu, zbaviteni sapo të lindni kur dëgjoni të njëjtën melodi.

Tingujt nuk janë të vetmet gjëra që do të mësojnë të njohin! Ata gjithashtu do të mësojnë shijen e ushqimit që hani. Ekspertët theksojnë rëndësinë e ngrënies së një shumëllojshmërie ushqimesh gjatë shtatzënisë, në mënyrë që fëmija juaj të ketë më shumë gjasa të shijojë një shumëllojshmëri ushqimesh kur ai/ajo të ketë lindur.

Share With:
Translate »
995 Views