Dhimbjet e shpinës pas lindjes së fëmijës, shkaqet më të shpeshta që dërgojnë tek gjendja

Dhimbja e shpinës pas lindjes së fëmijës është shumë e zakonshme.

Shumë nga ndryshimet fizike dhe hormonale që kontribuan në dhimbjet e shpinës gjatë shtatzënisë mund t’ju shkaktojnë ende siklet pas lindjes – dhe faktorë të rinj si ndryshimet në qëndrimin tuaj dhe mbajtja e fëmijës mund të shkaktojnë gjithashtu dhimbje, shkruan Baby Center përcjell Gazeta Shneta.

Hulumtimet sugjerojnë se deri në njëzet për qind e grave e përjetojnë këtë shqetësim për tre deri në gjashtë muaj pas lindjes.

Shumë nga të njëjtat ndryshime fizike që shkaktuan dhimbjen e shpinës gjatë shtatzënisë mund të jenë ende duke kontribuar në dhimbjen tuaj pas lindjes tani.

Gjatë shtatzënisë, mitra juaj në zgjerim dobësoi muskujt e barkut dhe ndryshoi qëndrimin tuaj, gjë që shkaktonte tendosje në shpinë.

Pesha shtesë gjatë (dhe pas) shtatzënisë jo vetëm që do të thotë më shumë punë për muskujt tuaj, por edhe rritje të stresit në kyçet tuaja.

Përveç kësaj, ndryshimet hormonale gjatë shtatzënisë që përgatitën trupin tuaj për të lindur, liruan nyjet dhe ligamentet që lidhin legenin tuaj me shtyllën kurrizore.

Trupi juaj kaloi shumë ndryshime fizike dhe hormonale gjatë nëntë muajve dhe efektet e këtyre ndryshimeve nuk do të zhduken brenda natës.

Faktorë të tjerë hyjnë në lojë edhe gjatë periudhës pas lindjes. Shumë nëna të reja pa dashje i përkeqësojnë problemet e tyre të shpinës duke mos përdorur qëndrim të mirë gjatë ushqyerjes me gji.

Kur filloni të kuptoni se si të ushqeheni me gji, mund të jeni aq të përqendruar në kapjen e duhur të foshnjës saqë të përkuleni, duke tendosur muskujt e qafës dhe të shpinës ndërsa shikoni poshtë.

Lodhja dhe stresi i përgjithshëm i kujdesit për një të porsalindur 24/7 mund ta bëjë më të vështirë rikuperimin nga të gjitha dhimbjet pas lindjes, duke përfshirë dhimbjen e shpinës.

Dhimbja e shpinës zakonisht përmirësohet vetë brenda disa muajsh dhe ushtrimet e buta, praktikimi i mekanikës së duhur të trupit dhe kujdesi për veten mund t’ju ndihmojnë të përballeni më shpejt më të.

Flisni me ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor nëse dhimbja juaj e shpinës pas lindjes është e rëndë, pasi ata mund t’ju referojnë te një terapist fizik, varësisht nga gjendja juaj.

Share With:
Translate »
28 Views