Dita Ndërkombëtare e Arsimit, Rama prezanton konkursin për Gjuhën Shqipe: Do të zhvilohet në të gjitha shkollat për klasën e 9-të

Kryeministri Edi Rama në Ditën Ndërkombëtare të Arsimit ka prezantuar nismën e te që ka të bëjë me “Konkursin Kombëtar të Gjuhës Shqipe”.

Ky është një konkurs që do të zhvillohet me të gjitha kalasat e 9-ta në të gjitha shkollat. Konkursi do jetë në dy faza, e para në nivel zyrash arsimore dhe e dyta në nivel kombëtar. Faza e dytë do të trasmetohet në RTSH shkolla deri në maj, në 13 epidose dhe një finale të mdhe. Kjo nismë është bërë për të kthyer vëmendjen tek gjyha standarde.

“MIRËMËNGJES 😊 dhe në Ditën Ndërkombëtare të Arsimit sot prezantojmë nismën më të re, “Konkursi Kombëtar i Gjuhës Shqipe”, një sprovë e bukur mes nxënësve që i shërben mbrojtjes e kultivimit të gjuhës shqipe brez pas brezi, ju uroj një ditë të mbarë🙏” shkruan Rama në postimin e tij.

Share With:
Translate »
18 Views