Do kisha dashur, që telefoni i mamit, të mos ishte shpikur

Celularët janë jo të mirë, sepse çdo ditë një lajm na e kujton këtë gjë dhe vetë po e vërtetojmë. Problemi është se askush nuk e shqit telefonin nga dora, pavarësisht të gjithave.

Çfarë do të ndodhte nëse fëmija juaj do të tregonte saktësisht se si ndihet nga ky përdorimin i tepërt i rrjeteve sociale.

“E urrej telefonin e mamit tim dhe do kisha dashur të mos kishte kurrë një të tillë”, është ajo Çfarë fëmija e një shkolle fillore, shkroi në detyrën e klasës.

Mësuesja saj e ka postuar foton në Facebook dhe zbuloi që 4 nga 21 nxënës donin të njëjtën gjë.

Pas një kohe po kjo mësuese iu kërkoi nxënësve të klasës së dytë të shkruanin se çfarë do kishin dashur të mos ishte shpikur kurrë.

“Do të thosha që s’më pëlqen telefoni”.

“Nuk e pëlqej telefonin, sepse prindërit e mi gjithë ditën i mbajnë në dorë. Celulari ndonjëherë është ves shumë i keq”.

Njëri nga nxënësit vizatoi një celular me një kryq në mes dhe një fytyrë të mërzitur duke thënë: “ E urrej telefonin”.

Fotoja u postua të premten e kaluar dhe ka marrë mbi  170 mijë herë, duke përfshirë këtu edhe prindërit e tyre.

Ata u ndjenë të shkuar dhe fajtorë në të njëjtën kohë.

Shumë mësues të tjerë iu bashkuan diskutimit për të shtuar përvojën e reagimeve të nxënësve të tjerë në lidhje me këtë problem.

Përdorimi i tepërt i celularëve, në mënyrë të pavetëdijshme, shkakton pakënaqësi për fëmijët tuaj. Prandaj çdo prind duhet t’i kushtojë kohën e nevojshme fëmijës së tij.

Share With:
Translate »135 Views